U bevindt zich hier: Home

Welkom bij Zus en Zo

Activiteitengerichte opvang

Wij zijn een kinderopvang organisatie voor  kinderen van 0 tot 13 jaar in de directe omgeving van Bergschenhoek, Berkel & Rodenrijs, Bleiswijk en Rotterdam/ Nesselande en Hillegersberg. Zus en Zo vangt kinderen op in een prettige en vertrouwde omgeving met ruimte voor inspanning, ontspanning en samenzijn, zodat uw kind zich optimaal kan ontwikkelen en ontplooien en zich snel helemaal thuis zal voelen.

Zus en Zo verzorgt een breed scala aan activiteiten voor de kinderen, waarbij we aansluiten bij de behoeften en interesses van onze kinderen. Wij werken daarom met leeftijdsgerichte activiteiten en we hebben voor de oudere kinderen (vanaf groep 5) een BIG TIME programma ontwikkeld, omdat deze kinderen vaak wat meer vrijheid en zelfstandigheid aan kunnen en willen.

Zus en Zo verzorgt tijdens de schoolweken iedere dag creatieve, expressieve en sportieve activiteiten die worden uitgevoerd door gediplomeerde vakkrachten of door de groepsleiding. Deze activiteiten zijn gratis voor de kinderen die op de lesdag opvang hebben.

Zus en Zo…… daar ga je graag naar toe!

Zus en Zo biedt meer….

Naast wat u van goede opvang mag verwachten biedt Zus en Zo ook mogelijkheden voor extra zorg en ondersteuning op het gebied van ontwikkelingsstimulering, opvoedingsvragen en medische ondersteuning.

Kinderen hebben soms (tijdelijk) net een beetje extra zorg, aandacht en stimulering nodig om zich beter te kunnen ontwikkelen en kunnen dan niet op de reguliere kinderopvang terecht. Zus en Zo werkt nauw samen met partners op het terrein van opvoeden en opgroeien, bijvoorbeeld met het centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Kinder Thuis Zorg, de kinderfysiotherapeuten van Fysiokids en een team van jeugd-verpleegkundigen.

Het CJG is hét centrale punt voor alle vragen over opvoeden en opgroeien. Kinderen en jongeren, ouders, opvoeders en professionals kunnen er terecht voor informatie en advies.

FysioKids biedt de mogelijkheid om een kind dat fysiotherapeutische ondersteuning nodig heeft tijdens de opvang te behandelen op hun locatie in Bergschenhoek of op het kinderdagverblijf / BSO-locatie. Daarnaast kan  Fysiokids ouders adviseren bij problemen met zindelijkheid (bekkenbodem training etc). 

Kinder Thuis Zorg  biedt kinderverpleegkundige zorg buiten het ziekenhuis.

Samen met ouders en professionals wordt bepaald wat de mogelijkheden voor opvang, zorg, begeleiding en ondersteuning bij Zus en Zo zijn.

Kinderdagverblijf Hoepla LRKP 269900391 

Sinds april 2016 is Kinderdagverblijf Hoepla in Berkel en Rodenrijs Geopend. Hoepla is een kleinschalig kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4 jaar en zal (bij voldoende belangstelling) dagelijks geopend zijn van 7.30-18.30 uur.

Fotoalbum kinderdagverblijf Hoepla

Hoepla in 't kort

 • Centraal gelegen kinderdagverblijf (Hogeland in Berkel en Rodenrijs).
 • Veel parkeergelegenheid rondom
 • Veel buitenruimte en (peuter)sportmogelijkheden
 • Activiteitengerichte opvang met 'Specials' zoals workshop baby en kindergebaren, peuterdans. peuteryoga, muziek op schoot.
 • Verzorgend, gezond en lekker, o.a. luiers, verzorgingsproducten, hapjes (fruit,groente) en eten (brood, warme maaltijd).
Wilt u meer weten ?
 • Informatie, planning en plaatsing: tel. (010) 522 17 88
 • Rondleiding Nathalie Vonk tel: (010) 820 88 65 of (06) 232 17 894 
Kinderdagverblijf Babbels LRKP 893075413
Fotoalbum kinderdagverblijf Babbels

Babbels in 't kort

 • Centraal gelegen kinderdagverblijf (B'hoek, Berkel).
 • Veel parkeergelegenheid rondom
 • Zeer grote buitentuin (1.000 m2) aan achterzijde
 • Activiteitengerichte opvang met 'Specials' zoals workshop baby en kindergebaren.
 • Ontspannen in de 'Snoezelruimte'
 • Verzorgend, gezond en lekker, o.a. luiers, verzorgingsproducten, hapjes (fruit,groente) en eten (brood, warme maaltijd).

Wilt u meer weten of een vrijblijvende rondleiding?

 • Planning en plaatsing: tel. (010) 522 17 88
 • Rondleiding Mandy de Vreede: tel. (06) 460 46 620 / 010 820 02 55

Kinderen van 0 tot 4 jaar worden opgevangen in ons nieuwe, ruime kinderdagverblijf in Kindcluster I in Nesselande. Flora is dagelijks geopend van 07.30 tot 18.30 uur.

Contact

Wilt u meer weten of een vrijblijvende rondleiding?
 • Planning en plaatsing: tel. (010) 522 17 88
 • Rondleiding Sharon Hopman: tel. (06) 514 52 769 / 010 82 08 928
Kinderdagverblijf Flora  LRKP 480246099 

Fotoalbum kinderdagverblijf Flora

Flora in 't kort                                                                          

 • Centraal gelegen kinderdagverblijf, Kindcluster I, Nesselande.
 • Veel parkeergelegenheid rondom
 • Buitentuin aan de voor- en achterzijde 
 • Activiteitengerichte opvang met 'Specials' zoals workshop baby en kindergebaren.
 • Verzorgend, gezond en lekker, o.a. luiers, verzorgingsproducten, hapjes (fruit,groente) en eten (brood, warme maaltijd).

Onze diensten

 • Veel activiteiten, die de ontwikkeling van uw kind bevorderen
 • Extra zorg voor kinderen die dat (tijdelijk) nodig hebben
 • Ruime openingstijden en halve dagopvang
 • Overstapservice (administratief en hechting)

Early Bird voor kinderdagverblijven 

Zus en Zo biedt op haar kinderdagverblijven dagelijks een Early bird activiteit aan. Van het leren van een vreemde taal wordt vaak opgemerkt dat je daar niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. De oren van het heel jonge kind staan wagenwijd open voor de klanken van een andere taal. Juist die fase leent zich heel goed voor een speelse kennismaking met taal en bij EarlyBird is dat natuurlijk Engels. Benny's Playground is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Het activiteitenprogramma is opgebouwd rondom 'snack time'. Samen met Benny, de handpop, zingen en spelen de kinderen in het Engels. Benny eet en drinkt uiteraard een hapje mee! Benny's Playground bestaat uit een handleiding voor de pedagogisch medewerkers. Hierbij horen een pop, CD's en prentenboeken. Voor het personeel zijn trainingen ontwikkeld die op locatie verzorgd worden.

De pedagogisch medewerkers van onze KDV hebben deze training met veel plezier gevolgd.

Het programma slaat als een hit aan bij de kinderen, ze hebben enorm lol in de spelletjes en hebben plezier in de dansjes, liedjes, muziek en boekjes.

Elke dag proberen we Early Bird aan te bieden volgens het thema, de handpoppen Benny of Bella spelen hierin de hoofdrol.

Voor meer informatie kunt u uiteraard terecht bij het locatiehoofd van de kdv en ook op de site van Early Bird; www.earlybirdie.nl

Protocol camera toezicht

Als onderdeel van de toepassing van het ‘vier ogen principe’, maken wij bij onze dagopvang gebruik van camera’s. In ons informatieboekje en pedagogisch beleidsplan kunt u meer lezen over de toepassing van het ‘vier ogen principe’. In ons protocol camera toezicht staat beschreven hoe en waarom we camera’s inzetten.

Uw mening telt

Meer informatie over de oudercommissies en onze klachtenprocedure vindt u hier.

Zus en Zo voordeelpas

Zus en Zo is een activiteitengerichte opvang, waarbij een gezonde levensstijl centraal staat. Klanten en personeel van Zus en Zo kunnen met de Zus en Zo-voordeelpas korting krijgen bij verschillende activiteiten en lifestyle organisaties.